(Online) salarisadministratie

Het verzorgen van salarisadministraties is de kerntaak van ons kantoor. Dat doen we voor accountantskantoren en administratiekantoren, maar ook rechtstreeks voor ondernemers in het MKB.

Het voeren van een juiste salarisadministratie is flink wat werk. Je moet er niet alleen voor zorgen dat de salarisverwerking iedere maand goed verloopt, maar ook voortdurend de wet- en regelgeving bijhouden. Als accountantskantoor of ondernemer heb je daar vaak niet expertise voor in huis en ontbreekt het je aan de benodigde tijd.

Loonservice Noord neemt je dit graag uit handen. Wij verzorgen onder meer: salarisspecificaties, het opstellen en indienen van aangiften loonheffingen, pensioenaangiften en aangiften PAWW. Je kunt er op vertrouwen dat wij je salarisadministratie tijdig en secuur verwerken. Ook bewaken we het tijdig indienen van alle aangiften naar de verschillende instanties.

  • Opstarten salarisadministratie – Wij helpen en adviseren je bij het opstarten van de salarisadministratie.
  • Aanvragen van een loonheffingennummer. Dit doen we met behulp van een recent uittreksel van de KVK.
  • Aanmelden pensioenfonds. Na aanmelding doet het pensioenfonds soms nog een extra onderzoek om te controleren of je bij het juiste pensioenfonds bent aangesloten.
  • Aanvragen verzuimverzekering. Dit kan vaak in combinatie met een Arbodienst. Voor jou als werkgever ben je verplicht om je bij een arbodienst aan te sluiten.
  • Pro-forma loonberekeningen. Om de totale loonkosten van bijvoorbeeld een nieuwe medewerker in beeld te brengen of om na te gaan wat de gevolgen zijn van een aanpassing bij een bestaande medewerker.

Uitbesteding van je salarisadministratie?

Als je de salarisadministratie aan ons uitbesteedt, dan krijg je een vaste salarisadministrateur die de branche kent en die op de hoogte is van de cao en zaken die op personeelsgebied in een onderneming spelen.

Aanlevering van mutaties kan online of per email, waarna je salarisadministrateur de volledige salarisverwerking verzorgt. Na invoer en verwerking van de aangeleverde gegevens vindt een controle plaats op de verwerking. De salarisstroken controleren wij loontechnisch op juistheid, waarbij we rekening houden met relevante wetgeving op het gebied van arbeidsrecht en loonheffing.

Online salarisadministratie

Het is mogelijk de salarisverwerking via een online portaal te bekijken. Dit gaat via een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord. Zo heb je 24 uur per dag en 7 dagen in de week toegang tot actuele gegevens. Je kunt overzichten bekijken, uitprinten of zelf mutaties invoeren. De module geeft de mogelijkheid om zelf nieuwe medewerkers in te voeren.
Ook kan iedere werknemer via een app zijn eigen salarisspecificaties en jaaropgaven bekijken. Dit kan via hun eigen digitale omgeving: de employee self service (ESS).

Interesse in onze diensten?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op!